Tilltugg med chévre och rosmarin

Übersnabbt och gott tilltugg – så länge gästerna gillar getost i varje fall :-). Klart på 15 minuter.

16 snittar
4 st upptinade smördegsplattor
200 g chévre, 12 st små rundlar President – petit chévre
färsk rosmarin
honung att ringla över
flingsalt

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ut smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper.
Lägg ut tre chévre-rundlar på varje smördegsplatta, tryck ner osten i smördegen.
Lägg på rosmarin och toppa med flingsalt.
Sätt in plåten i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Ta ut plåten och plocka bort rosmarinen.
Ringla lite honung över.
Skär varje platta i lagom stora munsbitar, ca fyra och lägg lite ny rosmarin på varje bit.
Allra godast precis nygjorda men funkar även kalla.

Recept från Catarina König.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.