Knäckig rabarberpaj

Världens bästa kombo måste ändå vara rabarber, jordgubbar och kardemumma.

En paj för ca 6 portioner:
150 g smör
2 dl strösocker
0,5 dl sirap
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Fyllning:
300 g rabarber
2 msk strösocker
0,5 msk maizena
nystött kardemumma
om du vill är det extra gott med lite jordgubbar också, ca 150 g

Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj och skiva rabarbern. Blanda med strösocker, maizena, kardemumma och jordgubbar. Lägg bären i pajform.


Smält smöret i en kastrull tillsammans med strösocker, sirap och vispgrädde.
Blanda ner havregryn och vetemjöl blandat med bakpulver och salt och rör till en jämn smet. Ta av från värmen.
Fördela smeten över bären.


Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Servera ljummen med vaniljsås eller glass och gärna lite extra jordgubbar.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.