En supergod curd som kan användas på samma sätt som lemoncurd. Jag använder den oftast som syrligt komplement i en tårta och oerhört gärna istället för marmelad på frukostmackan eller scones.
6 passionsfrukter
1 citron
0,75 dl strösocker
1 msk maizena
2 äggulor
1 ägg
50 g smör
Gröp ur alla passionsfrukter i en liten kastrull. Låt koka ihop tillsammans med sockret och saft från en halv citron. Koka tills sockret smält. Sila sedan bort kärnorna.
Vispa i ägget, äggulor och maizena som du blandat ut med citronsaft från resterande halva citron i passionssaften. Rör hela tiden på medelhög värme tills curden tjocknar. Se till att det inte kokar – då spricker den.
Ta bort curden från plattan och vispa till sist i smöret så att den blir blank och fin. Häll upp i en burk och låt svalna.
Här har jag kokat en stor sats som ska användas i tårta tillsammans med hallonmousse.