När Tankbar konfererade senast, var en gruppaktivitet att laga middagen. Goran och jag blev tilldelade förrätten och vi slog till på en grym rätt inspirerad av Miss Voons klassiker. Och inte för att skryta men vi fick faktiskt högre betyg än originalet, fast det talar vi lite tyst om då Miss Voon är en oerhört kär Tankbar-kund!
Räcker till 4 tacos.
4 st mjuka tortillabröd
ca 50 g hummerkött
2 msk hummerfond
2 msk majonäs
1-2 msk sriracha (stark chilisås) mängd beroende på hur starkt du önskar
koriander
0,5 dl hackad mango
0,5 dl hackad avokado
saften från en halv lime
2,5 dl tunt skivad rödkål
0,5 st tunt skivad gul lök
citron
salt
peppar
olivolja
Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek tortillasbröden tills de är lätt gyllenbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper och vik dem försiktigt på mitten. Låt svalna liggandes på ena sidan så att de stelnar som ett tacobröd. Vi la en kryddburk emellan för lagom böj.
Skiva rödkålen och löken tunt. Blanda runt och pressa saften från en citron över. Låt dra i kylen ca 10 minuter, gärna längre om det finns tid, så att kålen mjuknar lite och löken blir rosafärgad. Sila bort saften och smaka av med salt, peppar och olivolja.
Hacka hummerköttet och blanda med majonäs, hummerfond och sriracha. Smaka av med salt och peppar.
Gör en salsa av mango, avokado och koriander samt saften av en halv lime.
Montera ihop tacon. Grunda med lite rödkål, ta sedan hummersallad och mangosalsan. Toppa med ytterligare lite rödkål för fin färg. Garnera med koriander.
Servera gärna med en klyfta lime och ett glas champagne. Vi serverade även pilgrimsmussla i champagnesås, här är receptet på den.
Bilder från Tankbars konferens på Aspa Herrgård.