Chokladbotten
5 dl vetemjöl
5 dl strösocker
2 dl kakao
1,5 msk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjölk
1 dl neutral olja
2 ägg
2,5 dl kokande vatten
Cream cheesefrosting
150 gram rumsvarmt smör
160 gram florsocker
2 tsk vaniljsocker
300 gram kall cream cheese
krossade polkagrisar efter tycke och smak
Dekorera förslagsvis med polkakäppar och krossade polkagrisar
Botten:
Smörj 4 st formar som är 18 cm i diameter, har du större formar gör färre bottnar. Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop vetemjöl, socker, kakao, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke.
Tillsätt mjölk, olja och ägg. Vispa på högsta effekt tills allt gått ihop.
Koka upp vattnet och tillsätt försiktigt under lugn vispning. Öka successivt farten och avsluta med att vispa på högsta effekt i 1 minut så att det kommer in luft i smeten.
Fördela smeten i formarna och grädda alla mitt i ugnen i 25-30 minuter. Känn med sticka att kakan är torr. Låt dem svalna.
Skär av toppen på bottnarna så att de blir raka.
Frostingen:
Vispa smöret i ca 5 minuter.
Tillsätt florsockret och vaniljsockret och vispa ett par minuter till.
Tillsätt cream cheese och vispa tills allt är blandat och du har en fin krämig frosting.
Ta utan den mängd frosting du ska fylla tårtan med och ha i krossade polkagrisar.
Montering:
Ta första botten och lägg på polkafrosting emellan, upprepa till sista botten.
Spackla tårtan med frosting och ställ i kylen.
Dekorera med polkastängerna precis innan servering – eftersom polkagrisarna börjar ”smälta” efter ett tag.