Tekakor

Ca 14 st
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
50 g rumstempererat smör
2 tsk salt
0,5 dl ljus sirap
15-16 dl rågsikt

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp.
Tillsätt smör, salt, sirap och rågsikt, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
Kavla eller tryck ut degen på ett mjölat bakbord, ca 1,5 cm tjock.
Stansa ut rundlar, ca 12 cm.
Lägg degrundlarna på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 minuter.


Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda brödet mitt i ugnen i 7-9 minuter. Låt dem svalna under bakduk på ett galler.
Servera gärna ljumma med en god ost och marmelad.

Recept från Lindas bakskola.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.