Kladdkaka med Riesengrädde

En kladdkaka, räcker till ca 8 portioner
150 gram smör
100 gram mörk choklad, jag tar Marabous mörka
2 rumstempererade ägg
140 gram strösocker
75 gram farinsocker
2 tsk vaniljsocker
3 gram salt
80 gram vetemjöl

Sätt ugnen på 180 grader.
Sätt ett bakplåtspapper i en springform och smörj med lite smör, även uppåt kanterna. Om du vill kan du strössla kokos över men inte nödvändigt.
Smält smöret och lägg i den hackade chokladen och låt allt smälta ihop.
Vispa ägg, socker, vaniljsocker och farinsocker lite lätt.
Blanda med smör och choklad och till sist mjölet och saltet.
Häll smeten i formen och grädda i 20 minuter.
Ta ut kakan och låt den svalna. Ställ in i kylen så att den blir riktigt kall. Går att förbereda dagen innan.

Riesengrädde
3 dl vispgrädde
120 gram riesenkolor

Lägg kolor och grädde i en kastrull och värm försiktigt tills alla kolorna har smält. Funkar utmärkt med dumlekolor eller gelehallon om du vill byta ut Riesen.
Häll över i en bunke och lägg plastfolie tätt intill och ställ in i kylen för att svalna helt. Har du tid så gör det på kvällen innan den ska användas.
(Har du inte tid att vänta på att grädden ska bli kall, ta 3 dl vispgrädde och tillsätt 3-4 msk oboy. Vispa till en mousse. Spritsa)
Vispa till en fluffig chokladmousse.

Spritsa på kladdkakan.


Om du vill så dekorera lite extra med vad du har hemma. Jag tog hallon, valnötter, kisses och några penséer.

Recept från Brinken bakar.

 

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.