Oreo-rulltårta

Chokladbotten
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 230 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
Vispa ägg och socker pösigt, i minst 5 minuter.
Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten.
Vänd försiktigt tills allt är blandat.
Bred ut smeten på plåten och baka i ca 5 minuter. Den ska vara genomgräddad – annars fastnar den bara på pappret.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och låt svalna.

Cookies and cream-frosting
250 ml kylskåpskall vispgrädde
120 gram kylskåpskall mascarpone
70 gram florsocker
1 tsk vaniljpulver eller vaniljpaste
100 gram mixade oreos

Blanda allt utom de krossade kakorna och vispa tills du har en fast frosting.
Vänd ner kaksmulorna i frostingen.
Bred ut frostingen över kakan (men spara lite för att spritsa). Rulla ihop från långsidan. Lägg med skarven neråt.
Sikta eventuellt florsocker på toppen.
Spritsa lite frosting på toppen och dekorera med minioreos, jordgubbar och mynta.

Recept från Brinken bakar.


Bred på frostingen.

och rulla ihop.

Förvara i kylen. Skär upp i skivor och servera.

Vill du dekorera lite extra så är det fint att spritsa oreofrosting på toppen och garnera med en minioreo, jordgubbar och mynta.

 

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.