Pepparkaksrulltårta med lingonfrosting

Pepparkaksbotten
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
2 tsk ingefära
1 tsk malen nejlika
4 små ägg
2 dl strösocker
0,5 dl mjölk

1. Sätt ugnen på 250 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
2. Blanda samman mjöl, bakpulver, kanel, ingefära och nejlika i en skål och ställ åt sidan.
3. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
4. Vänd försiktigt ner mjölken och sen de torra ingredienserna.
5. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och styrk ut tunt och jämt.
6. Grädda i ca 3 minuter, lämna typ inte ugnen ur sikte.
7. Stjälp upp på ett annat sockrat bakplåtspapper och låt svalna.

Lingonfyllning
100 gram rumsvarmt smör
100 gram florsocker
100 gram cream cheese
100 gram lingonsylt

1. Vispa smöret fluffigt.
2. Tillsätt florsockret och vispa nån minut till.
3. Vispa ner cream cheese, se till att den är kylskåpskall.
4. Vänd till sist ner lingonsylten, blanda inte för mycket efter detta, då kan fyllningen bli för lös.
5. Bred ut fyllningen på rulltårtan och rulla ihop.

Förvara i kyl!

Pudra över lite florsocker. Om du vill dekorera extra blanda ihop Cream cheese och florsocker och spritsa på toppen, garnera med ett lingon.

Ursprungsrecept från Brinken bakar.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.