Kladdkaka
150 g smält smör
1 dl kakao
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
3 ägg
Daimgrädde
2-3 dl grädde
1 hackad dubbeldaim
Dekoration
Hackad daim
Färska bär
Ev sikta över florsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Sätt fast ett bakplåtspapper i en rund springform.
Smält smör och dra från värmen.
Rör i de torra ingredienserna och avsluta med äggen.
Häll smeten i springformen och grädda i 20-25 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Daimgrädden
Under tiden kakan gräddas så kan du förbereda daimgrädden. Koka upp grädden i en kastrull, dra bort från plattan och häll i hackad daim. Rör tills alla daim smält in i grädden.
Häll upp i en skål och ställ svalt med plast över.
När kakan svalnat och är redo att serveras så vispar du upp daimgrädden med elvisp till en fluffig mousse. Spritsa ovanpå kladdkakan. Jag dekorerade med hallon, blåbär och jordgubbar.
Recept från Catarina König.