Recept
125 gr smör
1,5 dl socker
100 gr vit choklad
2 ägg
1,75 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
En nypa salt
1/2 citron, rivet skal och några droppar saft
4 dl färska blåbär
Smörj en form, 20 cm och ”bröa” gärna med kokos.
Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret.
Rör ner socker, vaniljsocker, salt och mjöl.
Rör ner ett ägg i taget.
Tillsätt rivet citronskal och pressa i lite saft.
Häll smeten i formen.
Strö över blåbären.
Crumble
50 gr smör
0,25 dl mjöl
1,5 dl havregryn
0,5 dl ljust muscovadosocker
0,5 dl socker
0,75 dl kokos
Nyp ihop alla ingredienser till en smulig massa.
Fördela över blåbären.
Grädda på 175 grader i ca 30 minuter.
Den ska vara lite rörlig i mitten så att den fortfarande är kladdig som en kladdkaka.
Låt kallna helt.
Servera med vaniljvisp.
Jag gjorde receptet gånger 1,5 och i en form som är 25 cm i diameter för att få det att räcka till 12 personer.
Recept från Erikas Fikastund.