Här kommer ett recept på hemmagjorda salta pinnar. Variera smaksättningen och gör gärna ett gäng olika för trevligt tilltugg till fördrinken.
2 kokta kalla potatisar
100 g smör
1,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg till pensling
Förslag på smaksättning:
Flingsalt
Chili och flingsalt
Timjan och flingsalt
Lakritspulver och flingsalt
Torkad basilika, vitlökspulver och flingsalt
Rosmarin och flingsalt
Koka potatisen i lättsaltat vatten. Pressa eller riv den kalla potatisen. Tillsätt smör, vetemjöl och salt och gör till en deg. Det ska vara en mjuk och följsam deg – ej kladdig. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
Tag bitar ur degen och rulla till pinnar i den storlek du själv önskar. Lägg pinnarna på bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strössla över önskad smaksättning.
Recept från Niinis kitchenlife.