Kladdkaka, ca 8 bitar:
100 g smör
2 ägg
1,25 dl farinsocker
0,75 g strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2,5 dl chokladknappar av mörk choklad
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader, smörj och mjöla en springform ca 22 cm.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Rör ihop ägg, farin- och strösocker.
Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl, salt och smör. Rör till en jämn smet.
Rör ner 2 dl av chokladknapparna.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Grädda tills kakan är klar – känn med sticka eller skaka lite på formen. Kanterna ska vara fasta men mitten ska vobbla lite.
När kakan är färdiggräddad så lägger du på resten av chokladknapparna.
Låt svalna.
Servera gärna med lite lättvispad grädde.
Recept från Fridas bakblogg.