Chokladcupcakes med salt karamellfrosting

Det här är Café Salts signatur-cupcake. Chokladig muffin, toppad med salt karamellfrosting, hackad choklad och flingsalt. Alla favoriter i ett bakverk. Och när en nioåring säger att han vill ha receptet, då borde de vara goda på riktigt. Så Fred, det här är till dig och alla andra ❤

12 st normaltstora cupcakes eller 30 st minicupcakes
120 g vetemjöl (2 dl)
190 g strösocker (2 dl)
10 g bakpulver (2 tsk)
40 g kakao (1 dl)
3 g salt (0,5 tsk)
55 g ägg (1 st)
120 g vegetabilisk olja (1 dl + 2 msk)
225 hett vatten (2,25 dl)

Sätt ugnen på 170 grader.
Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa samman ägg och olja i en annan bunke.
Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott.
Tillsätt lite vatten i taget och blanda till en slät smet.
Lägg cupcakesformar i en muffinsplåt eller använd dubbla formar på en vanlig plåt.
Fyll till 3/4 och grädda ca 15 minuter. Prova med en sticka för att se att de är klara.
Låt svalna.

Frosting:
50 g rumstempererat smör
100 g rumsvarm färskost
1,5 dl kolasås
1 tsk flingsalt
3 dl florsocker

Garnering:
0,5 msk flingsalt
riven mörk choklad

Frosting: Vispa smör och färskost luftigt. Rör ner kolasåsen och flintsaltet. Rör ner florsockret, lite i taget. Fyll en spritspåse med frostingen. Lägg påsen i kylen en stund om frostingen behöver stelna lite.
Spritsa frostingen på muffinsen och garnera med flingsalt och riven choklad.

 

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.