Citron- och vallmomuffins

Muffins
12 normalstora eller 24 minimuffins
125 g rumstempererat smör
2,5 dl socker
3 stora ägg
1 ekologisk citron, skal och saft
4 dl vetemjöl special
2 tsk bakpulver
1 dl gräddfil
2 msk blåa vallmofrön

Topping
1 dl florsocker + så mycket citronsaft att det blir en trögflytande glasyr
lite extra vallmofrö

Sätt ugnen på 225 grader.
Rör socker och smör vitt och fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Skrubba citronen ordentligt i ljummet vatten och riv sett yttersta skalet och pressa ut 2 msk citronsaft.
Blanda mjöl och bakpulver i en skål.
Rör ner citronsaften och skalet tillsammans med gräddfil, vallmofrön och mjölblandningen i äggsmeten. Fördela i muffinsformar ställda i en muffinsplåt. Grädda ca 15 minuter för vanliga formar och ca 10 minuter för minimuffins. Låt svalna.
Blanda florsocker och citronsaft till en vit lätt trögflytande konsistens och ringla sedan över de svalna muffinsarna. Strö över lite blå vallmofrön.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.