Fotbollscupcakes

Ultimata chokladmuffinsen från Roy Fares
ca 10-12 stycken:
120 g vetemjöl (ca 2 dl)
180 g strösocker (ca 2 dl)
3 g bakpulver (ca 0,5 tsk)
5 g bikarbonat (ca 1 tsk)
3 g salt (ca 1 tsk)
60 g kakao (ca 1,5 dl)
55 g ägg (1)
120 g vegetabilisk olja (ca 1 dl + 2 msk)
225 g hett vatten (ca 2,25 dl)

Sätt ugnen på 170 grader.
Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa samman ägg och olja lite lätt i en annan bunke.
Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott.
Tillsätt lite i taget av det varma vattnet och blanda till en slät, ganska lös, smet.
Lägg cupcakeformar i en muffinsplåt. Självklart formar med fotbollar på. Fyll formarna till 3/4 med smet och grädda i ugnen i 17-18 minuter. Prova med en sticka så att cupcakesen är genomgräddade. Låt svalna helt.

Gräsfrosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron
100 g Philadelphiaost
Grön karamell/pastafärg

Vispa smör (viktigt att det är rumstempererat), florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
Vispa i Philadelphiaosten.
Färga frostingen till bra gräsfärg.
Jag använde en speciell ”grästyll” och spritsade gräsmatta på muffinsarna.


Antingen kan man köpa färdiga ätbara dekorations-fotbollar (i välsorterade bakbutiker eller på nätet) eller så gör man egna av marsipan.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.