Kärleksmumskladdkaka

Det bästa av två sorter 😉

Kladdkaka:
150 g smör
100 g mörk choklad
0.5 dl kokt kaffe
3 ägg
1 dl strösocker
1 dl muscovadosocker
1 dl kakao
2.5 dl vetemjöl
1 nypa salt

Glasyr:
75 g smör
2 msk kaffe
3.5 dl florsocker
2 msk kakao
1.5 tsk vaniljsocker

Garnering:
1.5 dl kokos

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter.
Smält smör, choklad och kaffe till chokladkakan i en kastrull.
Rör ihop ägg, strösocker och muscovadosocker i en bunke och tillsätt kakao, mjöl och salt. Rör ihop till en tjock smet och tillsätt sedan smörblandningen. Rör ihop till en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna.
Smält smör och kaffe till glasyren i en kastrull på låg värme. Rör ner övriga ingredienser och låt sjuda under omrörning i en minut.
Bred ut glasyren på kakan och strö genast över kokos. Låt stå i kylskåp i 2 timmar före servering.
Servera gärna med en klick grädde.

Recept från Fridas bakblogg

 

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.