Kladdkaka:
100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Frosting:
100 g philadelphiaost
2 dl vispgrädde
1.5 dl kolasås
1 stor nypa flingsalt – efter smak
ev. hackad daim som dekoration
Gör så här:
Kladdkaka: Börja med att sätta ugnen på 175°c och smörj en springform med löstagbar kant, 20 cm.
Smält smöret och rör ner chokladen. Rör tills all choklad smält och låt svalna.
Rör ihop ägg och strösocker i en skål. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och till slut smörblandningen. Rör ihop en klumpfri smet. Häll sedan smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Låt svalna och ställ in i kylen. Perfekt att förbereda dagen innan.
Frosting: Vispa upp philadelphiaost med vispgrädde med elvisp till ett fast fluff. Rör ner kolasås och salt och skopa ner frostingen i en spritspåse.
Spritsa frostingen över kakan och dekorera eventuellt med lite extra kolasås och hackad daim.