Baka en kladdkaka
100 gram smält smör
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull.
Rör ihop socker, vaniljsocker och ägg i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten och till sist i med smöret.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Låt svalna innan du skär ut en triangel.
Superbra kristyr:
1 äggvita
4 dl florsocker
1 tsk ättiksprit (eller citron)
Vispa ihop ingredienserna gärna med elvisp.
Färga glasyren med grön hushållsfärg. Lägg glasyren i en spritspåse och spritsa en fin gran.
Dekorera med röda nonstop eller valfri grangarnityr.