Nutellasnurror

Receptet ger ca 26 bullar
Vetedeg
30 g jäst
250 g mjölk (2,5 dl)
7,5 g kardemummakärnor, nymortlade (3 tsk)
150 g smör
100 g strösocker (1 dl)
500 g vetemjöl (8,25 dl)
3,75 g salt (0,5 tsk)
1 ägg, 1 nypa salt och skvätt vatten till pensling

1/3 burk nutella á 350 g

Sockerlag: 1 dl vatten och 0,5 dl strösocker

Värm mjölken fingervarm, rör ut jästen i lite av mjölken. Häll i socker, kardemumma, hälften av mjölet och det rumstempererade smöret och kör i maskin en stund. Häll i salt och tillräckligt med mjöl för att få en bra deg. Kör i maskinen 10 minuter.
Ta upp degen på bakbordet och kavla den 60×40 cm.
Bre ett tunt lager nutella på hela rektangeln.

Vik degen på långsidan så att du får en rektangel på 60×20 cm. Rätta till kanterna så att de ligger kant mot kant.
Dela rektangeln i 0,5 cm breda remsor. Lättast med en pizza-skärare.
Ta en remsa och vik den dubbel, tvinna så att de blir ihopsnurrade. Gör resten av remsorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Täck nutellasnurrorna med en bakduk eller plasta in plåten med plastfolie och låt jäsa i minst en timme.
Låt under tiden ugnen värmas upp till 190 grader.
Pensla bullarna med en blandning på 1 ägg, 1 nypa salt och 1 skvätt vatten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter och pensla med sockerlag precis när de kommit ut från ugnen.
Pudra eventuellt med florsocker för att de ska se extra fina ut vid servering.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.