Oreocheesecake med nougatsås

Räcker till 10-12 bitar
Botten:
1 paket med Oreo cirka 150 gram
50 gram smält smör

Fyllning:
3 dl vispgrädde
600 gram philadelphiaost
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 paket med Oreo, cirka 150 gram

Garnering:
några Oreos, jordgubbar och ev violer

Nougatsås:
100 gram nougat
50 gram choklad
2,5 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
lite salt

Krossa kexen i en mortel eller matberedare. Blanda med smöret och tryck ut i en form, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt.
Vispa grädden fluffigt, vispa sedan socker, vaniljsocker och philadelphiaost mjukt.
Krossa kexen i mortel eller matberedare.
Blanda ihop grädden, ostsmeten och smulorna. Häll upp i formen och låt stå i kylskåp över natten. Efter 4 timmar dekorerade jag med halverade oreokakor.
Nougatsåsen: Låt grädden sjuda upp, lägg i nougat, choklad och låt smälta ner. Häll i vaniljsocker och lite salt. Låt svalna.
Om du vill så dekorerar du kakan ytterligare med jordgubbar och ätbara blommor. Servera kylskåpskall med nougatsås.

Recept från Jennys matblogg.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.