Pepparkakswhoopies med lingonsmörkräm

Till ca 40 kakor (20 dubbla och klara)
100 g rumsvarmt smör
1,25 dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
2,5 tsk pepparkakskrydda
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
1,25 dl mjölk
1 krm salt

Lingonsmörkräm:
150 g rumsvarmt smör
2,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
2 dl rårörda lingon

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa socker och smör fluffigt.
Tillsätt ägget och rör om till en jämn smet.
Blanda alla torra ingredienser för sig och tillsätt dessa under omrörning.
Vänd till sist ner mjölken och blanda försiktigt.
Spritsa ut kakorna på bakplåtspapper något större än en femkrona med stort mellanrum mellan varandra eftersom de flyter ut en del.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 8-10 minuter. De ska vara mjuka i mitten så var noga att inte bränna dem i kanten. Låt svalna.

Smörkräm:
Blanda ihop smör och florsocker. Vänd ner äggulan och vaniljsockret och rör om. Tillsätt till sist lingonen och rör ihop till en jämn och fin smörkräm. Spritsa på ett lager smörkräm på hälften av whoppiesen och lägg dem sedan dubbla. Pudra florsocker.

Recept från Hannas bageri.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.