Portionspajer – perfekt på picknick – i samarbete med Våningen & Villan Nyköping

Bjud på portionspajer på din picknick. Använder du färdig pajdeg blir de klara under tiden du fixar kaffe och smörjer in dig med solkräm. 

Pajdeg
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g kylskåpskallt smör
3 msk iskallt vatten
Skär smöret i små bitar.
Nyp ihop mjöl, socker och smör för hand eller kör i matberedare.
Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formen. Lite extra festligt att göra portionsformer i en muffinsform. Nagga bottnen  med en gaffel (har man långa naglar så blir det automatiskt perforerat, därav de konstiga hacken på bilden nedan ;-)). Fyll med valfri frukt och bär.
Förslag:
Stekt äpplen i lite smör med kanel och socker.
Blåbär blandat med lite socker och maizena.
Färska hallon.
Rabarberkompott med jordgubbar.
Körsbärsmarmelad.
Täck gärna frukten med överbliven pajdeg.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
Lifehack:
Om du vill spara tid, köp färdig pajdeg, finns i välsorterade matvaruaffärer.
Stansa ut en cirkel från ett glas och lägg i botten av formen.
Köp färdig vaniljsås och häll upp i en flaska. Packa picknickkorgen.
Bär och melon är alltid festligt. Hinner du så är fruktspett extra lyxigt. Lägg till några marshmallows så har du barnen på din sida. Flirta lite extra genom att på melonen stansa ut formar med hjälp av pepparkaksformar.
Inlägg i samarbete med Våningen & Villan och c/o Home.
Kolla gärna in Otilia Asp som är en fena på vegansk mat.
Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.