Rabarber- och marängpaj

Pajdeg:

Rabarberkräm:
Skär 500 g rabarber i bitar
Mortlade kardemummakärnor
Socker
Potatismjöl

Koka rabarber, strösocker och kardemummakärnor tills rabarbern mjuknat.
Blanda ut potatismjölet i lite vatten och blanda i krämen. Låt koka upp.

Lägg rabarberkrämen i pajskalet.

Italiensk maräng:

Du behöver:
125 g äggvita (ca 4 st)
50 g vatten (ca 0,5 dl)
210 g strösocker (ca 2,25 dl)

Koka vatten och strösocker till 121 grader. När det nått 110 grader kan du börja vispa äggvitan till hårt skum.
Häll med en tunn stråle ner sockerlagen i äggvitan och vispa samtidigt på max. Fortsätt vispa tills marängen är kall.
Spritsa eller fördela marängen över krämen.

Bränn av med en gasbrännare.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.