Saffransglass med björnbärsrippel och pistagenötter

RECEPT
Knappt en liter glass

Saffransglass
0,5 gram saffran + 1 msk socker
2,5 dl mjölk
2,5 dl grädde
20 gram glykos
100 gram socker
4 äggulor

1. Mortla saffran och socker och häll i en kastrull tillsammans mjölk, grädde och glykos. Värm till kokpunkten.

2. Vispa samman socker och äggulor tills det blir vitt och fluffigt.

3. Häll försiktigt den varma mjölken över äggulorna medan du hela tiden vispar.

4. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm under omrörning till 84 grader.

5. Lägg plast på glassmeten och ställ in den i kylen över natten, eller 5-6 timmar.

6. Kör glassen i glassmaskin.

Björnbärsrippel
200 gram björnbärspuré (mosade och silade björnbär)
60 gram syltsocker

1. Blanda björnbär och socker i en kastrull och koka försiktigt i 8-10 minuter tills det tjocknat.

2. Häll över i en bunke och ställ in i kylen så att den kallnar helt.

När glassen är klar i glassmaskinen, häll över den i en bunke och varva med björnbärssylten och hackade pistagenötter. Låt glassen stå i frysen i 4-5 timmar innan den ska serveras. Glassen är godast färsk och ska helst inte vara i frysen mer än ett par veckor.

Jag gjorde min glass i en form som jag tippade upp på ett fat och dekorerade med björnbär och pistagenötter.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.