Saffranskolakakor

Saffranskolakakor, ca 50 st
200 g rumstempererat smör
1,75 dl strösocker
1 g saffran
3 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
4,5 dl vetemjöl

Garnering:
hackad sötmandel
pärlsocker

Mät upp smör och socker i en bunke, arbeta ihop till en jämn smet.
Mortla saffranet med 1 tsk strösocker.
Tillsätt saffran, vaniljsocker, bakpulver och ljus sirap och arbeta ihop till en jämn smet.
Tillsätt vetemjölet och blanda ihop till en deg.
Dela i fyra delar och rulla ut varje del till en rulle som är lika lång som plåten. Eftersom kakorna flyter ut så lägg dem helst två och två.
Grovhacka mandeln till garnering.
Platta till längderna lite grann och strö över den hackade mandeln och pärlsockret.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 18 minuter tills kakorna fått gyllene färg.
Låt svalna ca 1 minut på plåten. Skär dem direkt i sneda bitar. Låt svalna till rumstemperatur.

 

 

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.