En kaka räcker till ca 8 bitar
150 g smör
100 g mandelmassa
2 tsk kardemummakärnor
2,5 dl strösocker
3 st ägg
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Topping
2 dl lättvispad vispgrädde + 1 tsk vaniljsocker
75 g rostade mandelflagor
florsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret, bryn det gärna för extra god smak. Riv mandelmassan. Mortla kardemummakärnorna.
Rör samman alla ingredienser till kakan i en bunke.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna. Häll smeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Låt kakan svalna.
Rosta mandelflagorna i en stekpanna och låt svalna. Eller köp färdigrostade från början. Vispa grädden till önskad hårdhet. Blanda ner 1 tsk vaniljsocker. Spritsa eller bred grädden på kakan. Strössla mandeln ovanpå. Pudra över lite florsocker. Färdig att servera.