Vaniljbullar med mandelmassa

Ca 40 st
50 g jäst
250 g smör
5 dl mjölk
3 dl strösocker
3 tsk nymortlad kardemumma
0,5 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl

Mandelmassafyllning
300 g mandelmassa
2 äggvitor
1 droppe bittermandelolja
lite nymortlad kardemumma

Vaniljfyllning
2 dl Marsanpulver, utan kokning
4 dl mjölk

Pensling och garnering
1 ägg
pärlsocker
mandelspån

Gör så här:
Deg:
Låt smöret bli rumstempererat.
Smula jästen i en bunke.
Värm mjölken till 37 grader.
Rör ut jästen i lite av mjölken. Tillsätt resterande mjölk,strösocker, kardemumma, delar av mjölet och saltet. Kör igång bakmaskinen och tillsätt det rumstempererade smöret. Tillsätt mjöl tills degen släpper från kanten på bunken. Kör maskinen i 10 minuter för en bra deg. Låt jäsa i minst 30 minuter.

Mandelmassefyllningen:
Blanda allt till en slät massa.

Vaniljfyllningen:
Vispa samman Marsanpulver och mjölk och ställ in krämen i kylskåpet under jäsperioden.

Ta upp degen på bakbordet och knåda den. Kavla ut till en rektangel. Bred mandelmassa och sedan vaniljfyllningen jämt över degen.

Rulla ihop från långsidan och skär rullarna i ca 2 cm breda bitar.
Lägg bullarna i bullformar, gärna i en muffinsplåt för höga fina bullar, och låt dem jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och mandelspån.

Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.