En alldeles perfekt liten munsbit med smak av semla.
100 g rumstempererat smör
1,25 dl strösocker
1 äg
2,75 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
1 krm salt
0,5 dl mjölk
Vispa smör och socker krämigt. Vispa ner ägget. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och salt oh rör det i smörblandningen. Rör till sist ner mjölken. Fyll smeten i en spritspåse med stor tyll. Spritsa alternativt skeda ut ca 60 st små klickar, ungefär som en femkrona på en plåt med bakplåtspapper. Kakorna flyter ut en del, jag hade 20 kakor per plåt, fyra i bredd och fem på längden. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i 7-8 minuter. Låt svalna innan du tar kakorna från bakplåtspappret,
Skiva mandelmassa tunt och lägg på underdelen av en kaka. Spritsa grädde över och lägg på en till kaka och pudra med florsocker.