Mina söners favoritkakor.
Biskvibotten:
Till ca 20 st
200 g mandelmassa
0,5 dl strösocker
1 äggvita
150 g rumstempererat smör
1,5 dl florsocker
1,5 dubbeldaim
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
200 g choklad, jag brukar ta 100 g mörk, 100 g mjölkchoklad
0,5 dubbeldaim
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan.
Blanda med socker och äggvita.
Häll upp i en spritspåse och spritsa ut små bottnar.
Grädda i 175 grader i ca 10 minuter.
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker till en fluffig massa.
Hacka daimen och blanda i smöret.
Ta en sked och skopa på smörkräm på undersidan av den avsvalnade biskvin.
Ställ in i kylen så att smörkrämen stelnar.
Temperera chokladen och doppa biskvierna i den smälta chokladen och toppa med hackad daim. Låt stelna.
Jag tycker de är godast kylskåpskalla.
Recept från Jennys matblogg.