Daimbiskvier

Mina söners favoritkakor.

Biskvibotten:
Till ca 20 st
200 g mandelmassa
0,5 dl strösocker
1 äggvita
150 g rumstempererat smör
1,5 dl florsocker
1,5 dubbeldaim
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
200 g choklad, jag brukar ta 100 g mörk, 100 g mjölkchoklad
0,5 dubbeldaim

Sätt ugnen på 175 grader.

Riv mandelmassan.
Blanda med socker och äggvita.
Häll upp i en spritspåse och spritsa ut små bottnar.
Grädda i 175 grader i ca 10 minuter.

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker till en fluffig massa.
Hacka daimen och blanda i smöret.

Ta en sked och skopa på smörkräm på undersidan av den avsvalnade biskvin.

Ställ in i kylen så att smörkrämen stelnar.

Temperera chokladen och doppa biskvierna i den smälta chokladen och toppa med hackad daim. Låt stelna.

IMG_0749

Jag tycker de är godast kylskåpskalla.

Recept från Jennys matblogg.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.