Ananaspaj

En busenkel god paj som lätt kan göras till en dessert med färska bär och vaniljglass – alternativt lättvispad grädde.

Sätt ugnen på 175 grader.

Pajskal:
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en gnutta salt
Blanda samman smör, socker, vetemjöl, bakpulver och salt till en deg. Tryck ut i en form ca 24 cm i diameter.

Fyllning:
1 ägg
2 dl crème fraîche
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas
Rör ihop ägget, crème fraîche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen krossad ananas.

Häll fyllningen i pajform. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

Servera pajen ljummen eller kall tillsammans med vaniljglass. Extra gott med lite fräscha bär då pajen är relativt söt.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.