Äppeltoscakaka

Recept 20 cm form
100 gr smör 
2 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl mjöl
2 stora äpplen
2 tsk vaniljsocker
Kanel, kardemumma

Ställ ugnen på 175 grader varmluft. 
Vispa ägg och socker luftigt. 
Blanda i mjöl och vaniljsocker och sedan smöret, blanda väl. Häll smeten i en smord och bröad form, bröa gärna med kokos. Skala och kärna ur äpplena. Skär dom i tunna skivor och tryck ner i smeten. 
Pudra över kanel och kardemumma. 
Grädda ca 25 min, ta ut kakan och höj till 200 grader.

Tosca
60 gr smör
60 gr mandelspån
0,5 dl kokosflingor
0,75 dl socker
1,5 msk mjöl
1,5 msk grädde/mjölk

Blanda alla ingredienser, utom mandeln och kokosflingorna, i en kastrull. Rör sakta så det inte bränns. Låt puttra nån minut, blanda sedan i mandeln. Fördela toscasmeten över kakan.

Grädda sedan vidare ca 10 min eller tills den fått fin färg. Servera med vaniljsås eller kanske ännu hellre en kula glass.

Recept från Erikas fikastund.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.