Blodapelsinpavlova

Räcker till en pavlova till 6-8 personer

Marängbotten
100 gram äggvita (3-4 äggvitor)
90 gram strösocker (1 dl)
120 gram florsocker (2 dl)

1. Sätt ugnen på 80 grader, varmluft. (Skulle gissa typ 100 grader om du inte har varmluft)
2. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum.
3. Tillsätt strösockret lite i taget och vispa till en blank och fast maräng.
4. Sikta ner florsockret lite i taget och vänd runt det tills allt är ordentligt blandat.
5. Häll upp smeten i en spritspåse med valfri tyll, jag har här använt Wilton 8D. Du måste inte ha tyll heller, du kan bara bre ut smeten på en plåt.
6. Jag spritsade en krans i två lager som var runt 20 cm i diameter, sen fyllde jag botten i kransen ca 1-1,5 cm tjockt med marängsmet.
6. Grädda i 1,5 timme. Stäng sen av ugnen och låt dem stå kvar i 1 timme till.

Apelsinfyllning
4 blodapelsiner
0,5 dl socker
0,5 dl vatten
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljpasta

1. Skär av skalet på apelsinerna och skiva dem, ca 0,5 cm.
2. Koka ihop socker, vatten och vanilj till en sockerlag. Låt den svalna och lägg sedan ner apelsinerna i den.
3. Låt apelsinerna dra i ca 1 timme. Häll sedan tillbaka sockerlagen och den vätska som apelsinerna släppt från sig i kastrullen. Låt sjuda i några minuter tills det blir som en seg sirap.

Montera tårtan
3 dl vispgrädde
1 näve pistagenötter
marängbotten
apelsin

Apelsinvaniljsirapen

1. Lägg marängbotten på ett fat.
2. Vispa grädden lätt och bred ut den innanför kransen på marängbotten.
3. Lägg på apelsinskivorna.
4. Ringla över apelsinvaniljsirapen.
5. Hacka pistagnötterna grovt och strö över apelsinerna.

Servera genast!

Recept från Brinken bakar. 

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.