Brownie med tryffel och polkagris

Brownie
135 gram smör
135 gram mörk choklad
2 ägg
35 gram brun farin
135 gram socker
85 gram mjöl
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) och klä en form som är 20×20 med bakplåtspapper. Har du ingen sådan form går det bra att använda en stor rund. Tänk bara på att baktiden kan bli lite annan.
Smält smöret i en kastrull och smält sedan chokladen i smöret.
Vispa ihop ägg, socker  och farin lite lätt för hand i en bunke och häll sedan ner smör och choklad där i.
Tillsätt mjölet, saltet och vaniljsocker och rör om till en smet. Häll den i formen och baka i ca 15-20 minuter, tills den är lite gungig i mitten men har satt sig i kanterna. Låt svalna.

Chokladtryffel
200 g mörk choklad
2 dl grädde
75 g smör
15 g glykos eller honung

Dekor
Krossade polkagrisstänger (det går bra med polkagrisar också men oftast är stängerna mer röda och blir därför finare)

Finhacka chokladen och lägg den i en bunke.
Lägg grädde, smör och glykos i en kastrull och värm tills det precis kokar.
Slå den heta grädden på chokladen och rör tills du har en blank ganache.
Häll tryffeln på brownien och lägg på polkakross. Ställ in i  kylen över natten.
Skär i bitar. Jag ville ha små runda så jag tog ett snapsglas och stansade. Då blir det en del spill men vill man ha runda så får det vara värt det 🙂

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.