Bullar med choklad

Till ca 20 st bullar
2,5 dl mjölk
25 g jäst
0,5 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
1 nypa salt
75 g rumsvarmt smör
8-9 dl vetemjöl

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
1,5 msk kakao
1 msk florsocker
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt

Sockerlag:
1 dl socker
1 dl vatten

Garnering:
1,5 dl hackade hasselnötter
ev lite pärlsocker

Börja med att vispa ihop alla ingredienser till fyllning med elvisp, ställ åt sidan.
Häll mjölken i en bunke till din assistent.
Smula ner jästen och tillsätt strösocker, ägg, vaniljsocker, mortlar kardemumma och salt. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget till kanterna släpper från bunkens kanter, ca 8 minuter.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut degen till en rektangel. Bred på fyllningen.


Vik sedan degen i ett treslag.


Skär 2 cm breda remsor av degen och tvinna dem, snurra sedan ihop till en bulle och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Låt bullarna jäsa under bakduk eller plastfolie i ca 1,5 h.


Sätt ugnen på 225 grader när 20 minuter är kvar av jästiden.
Grädda sedan mitt i ugnen i ca 8-9 minuter.
Gör sockerlagen: Koka ihop strösocker och vatten till en sockerlag.
Tag ut bullarna ur ugnen och pensla genast på sockerlagen, strö över hasselnötter och ev lite pärlsocker.

Recept från Fridas bakblogg.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.