Chokladbiskvier

Biskvibotten – jag fick ut 18 st biskvier som var ca 6 cm i diameter.
300 gram mandelmassa
2 äggvitor
0,5 dl strösocker

Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna. Lägg i spritspåse och spritsa ut lagom stora rundlar. Går att klicka ut med sked om du inte har en spritspåse.

Grädda i 180 grader ca 12 minuter eller tills de är lagom gräddade. Vill du ha sega tar du ut dem ganska ljusa.

Smörkräm:
300 g rumsvarmt smör
1 äggula
2 dl florsocker
50 g smält mjölkchoklad
1 tsk vaniljsocker
(Jag gjorde 1,5 sats av ovanstående, vill ha mycket smörkräm och fick lite över).

Bred smörkrämen på biskvibotten. Jag gillar lite toppiga biskvier. Ställ in i kylen så att smörkrämen sätter sig.

Smält 300 gram choklad, jag valde hälften mörk och hälften ljus choklad. Välj det som du tycker bäst om. Se till att chokladen är tempererad när det är dags att doppa. Jag sätter en kniv i mitten av biskvibotten och snurrar den i den smälta chokladen. Droppa av lite av överflödet, ställ sedan biskvin på ett galler för att stelna. Chokladen som blir över brukar jag blanda ner flingor i (Cornflakes eller Rice Crisps) och lägga på ett bakplåtspapper att stelna, så har du goda kakor av överflödet :-).

Slutbetyg från kund ”Godare än NKs biskvier”.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.