Chokladmuffins


Ca 8 muffins
30 g smör
1 dl mjölk
0,5 dl grädde
2 tsk vitvinsvinäger
140 gram vetemjöl
40 gram kakao
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk espressopulver
0,25 tsk salt
125 gram socker
1 ägg
30 ml matolja
1 tsk vaniljpasta
100 g grovhackad choklad

1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft (220 grader vanlig ugn) och smörj en muffinsplåt (eller sätt formar i den)

2. Smält smöret och ställ åt sidan.

3. Blanda grädde och mjölk med vinäger och ställ åt sidan i minst 10 minuter.

4. Blanda samman mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat, espressopulver och salt. Tillsätt sedan sockret.

5. I en annan skål blanda ägg, matolja, vaniljpasta, gräddmjölken och det smälta smöret.

6. Blanda det torra med det blöta och rör om till en smet. Tillsätt den hackade chokladen, spara lite för att toppa muffinsen med.

Fyll formarna till 3/4 och lägg på lite choklad och flingsalt.

Sätt in i ugnen och baka i 3 minuter och sänk sedan temperaturen till 160 grader varmluft (180 grader vanlig ugn) och baka i ca 15 minuter till.

Recept från Brinken bakar.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.