Daimcheesecake

Det här behöver du till en rund form 25 cm :
3 dubbeldaim
1/2 paket med digestivekex
50 gram smör
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
1 burk karamelliserad mjölk + lite ovispad grädde

Gör så här:

Börja med botten till cheesecaken. Mixa kexen till smulor.
Smält smöret och rör ihop med smulorna. Tryck ut i en rund form (25 cm i diameter) med avtagbar kant.
Ställ formen i frysen under tiden du gör fyllningen.
Hacka daimen smått och ta fram tre olika skålar, dela ägg-gula och vita i olika skålar.
Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna.
Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar.
Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara.
Vänd ner äggulesmeten i äggvitan och daimen i grädden och vänder ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev. Häll i formen och ställ in i frysen.
Skulle du få smet över kan man göra små portionscheesecakes i mindre muffinsformar eller liknande.
Den behöver cirka 5 timmar i frysen innan den stelnat.
Ta fram kakan minst en kvart, gärna 30 minuter,  innan servering häll den karamelliserade mjölken över, skulle kolan vara lite för tjock rör då ut den med en tsk grädde. (Jag råkade få kondenserad mjölk – därav den ljusa färgen)

Recept från Jennys matblogg.

 

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.