Daimpaj med touch av citron

Pajskal:
3 dl vetemjöl
125 g rumstempererat smör
2 msk socker
1 äggula

Fyllning:
2 ägg
1,5 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
1 krm salt

Garnering:
2 st hackade dubbeldaim
rivet citronskal

Servera med vispad grädde blandat med lemoncurd.

Sätt ugnen på 150 grader.
Arbeta ihop alla ingredienser till pajskalet och tryck ut i en form. Förgrädda i 10 minuter.
Smält smöret och låt svalna.
Rör samman ägg, farinsocker, sirap och salt och vispa till sist ner smöret.
Häll upp i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Den är färdig när kolan fått en mörkbrun färg och fast form.

Hacka daimen och strö över medan kakan är varm, låt sedan svalna. Ställ in i kylen. Strö citronskalet över pajen.

Vispa grädde och blanda med några matskedar lemoncurd.
Servera pajen kylskåpskall med en klick grädde.

Recept från Jennys matblogg.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.