En given dessert till påskmiddagen

En rolig avslutning på påskmiddagen är vit chokladmousse i äggförpackning.

Chokladmousse:
150 gram vit choklad av god kvalitet
2 dl vispgrädde
1 dl kesella kvarg 10 %
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
lite pressad citron och citronzest

Kinderägg, gärna kylskåpskalla (moussen räcker till ca 8 kinderägg)

Smält chokladen över ett vattenbad.
Vispa grädden hårt.
Vispa ägget och häll i den smälta chokladen – vispa kraftigt så att det inte skär sig.
Vänd ner kesellan. Ha i vaniljsocker och citronzest och saft i önskad mängd. Vispa hårt en liten stund.
Vänd sist i den vispade grädden och ställ i kylen ca 30 minuter.
Skala kinderäggen och ta en kniv och knäpp av toppen på kinderäggen så att det ser ut som de kläckts. Häll ut leksaken. Spritsa eller klicka i moussen och lägg i något som får symbolisera gulan, en mandarinklyfta, en klick lemoncurd eller som jag tog: konserverade aprikoshalvor som jag skar ut små rundlar av. Servera gärna ur en äggförpackning och en äggkopp per portion.

Glad påsk!

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.