Alltså den här pajen! Den är en ständig topplistekandidat hos Tankbar. Inte speciellt svår heller. Och förbereds med fördel dagen innan. Perfekt.
Pajskal:
3 dl vetemjöl
125 gram rumstempurerat smör
2 msk socker
1 äggula
Fyllning:
2 ägg
1 1/2 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
100 gram smält smör
1 krm salt
Garnering:
2 stycken hackade dubbeldajm
zest från en citron
Servera med citrongrädde:
3 dl vispgrädde
ev zest från en citron
0,5 dl lemoncurd
Gör så här:
Ställ ugnen på 150 grader
Arbeta ihop alla ingredienser till pajbotten, och tryck ut i formen.
Förgrädda i 10 minuter.
Smält smöret, och låt svalna.
Rör samman ägg, farinsocker, vaniljsocker, sirap och salt, och vispa till sist ner smöret.
Häll upp på pajdegen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.
Hacka daimen och strö över medan kakan är varm, låt sedan svalna och servera pajen kylskåpskall med en klick citrongrädde eller god gräddglass.
Vispa grädden och rör i citronzest och lemoncurd.
Ha gärna lite citronzest på pajen.
Recept från Jennys Matblogg.