Favorit i repris – daimpaj med lemoncurd-grädde

Alltså den här pajen! Den är en ständig topplistekandidat hos Tankbar. Inte speciellt svår heller. Och förbereds med fördel dagen innan. Perfekt.

Pajskal:
3  dl vetemjöl
125  gram rumstempurerat smör
2 msk socker
1 äggula

Fyllning:
2 ägg
1 1/2 dl farinsocker
1  dl  ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
100 gram smält smör
1 krm salt

Garnering:
2 stycken hackade dubbeldajm
zest från en citron

Servera med citrongrädde:
3 dl vispgrädde
ev zest från en citron
0,5 dl lemoncurd

Gör så här:
Ställ ugnen på 150 grader
Arbeta ihop alla ingredienser till pajbotten, och tryck ut i formen.
Förgrädda i 10 minuter.
Smält smöret, och låt svalna.
Rör samman ägg, farinsocker, vaniljsocker, sirap och salt, och vispa till sist ner smöret.
Häll upp på pajdegen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.
Hacka daimen och strö över medan kakan är varm, låt sedan svalna och servera pajen kylskåpskall med en klick citrongrädde eller god gräddglass.


Vispa grädden och rör i citronzest och lemoncurd.

Ha gärna lite citronzest på pajen.

Recept från Jennys Matblogg.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.