Haj-cupcakes

Fick ett roligt uppdrag att ordna cupcakes (i stället för tårta) till ett hajkalas. Så klart blev det en haj som simmar i blå frosting.

Hajfena:
svart sockerpasta

Kavla ut sockerpastan så att den är ca 4 mm tjock, skär ut hajfenor. Lägg att torka/hårdna under tiden du gör cupcakes och frosting.

Cupcakessmet för ca 10 cupcakes:
120 g vetemjöl (2 dl)
190 g strösocker (2 dl)
10 g bakpulver (2 tsk)
3 g salt (0,5 tsk)
3 g vaniljsocker (1 tsk)
55 g ägg (1 st)
120 g vegetabilisk olja (1 dl + 2 msk)
225 g hett vatten

För chokladsmak: 1 dl kakao
För vaniljsmak: ytterligare 1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 170 grader.
Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa samman ägg och olja i en annan bunke.
Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott.
Tillsätt lite vatten i taget och blanda till en slät smet.
Lägg cupcakesformar i en muffinsplåt eller använd dubbla på en vanlig plåt.
Fyll formarna till 3/4 med smet och grädda ca 15 minuter. Prova med en sticka att muffinsen är genomgräddad.
Låt svalna.

Frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
ev 1 msk färskpressad citron
100 g philadelphiaost
några droppar blå karamellfärg

Lägg frostingen i en spritspåse med lämplig tyll. Spritsa havet ovanpå muffinsen.
Dekorera genom att trycka i hajfenan i mitten.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.