Hallonpannacottapaj

Ingredienser:
Pajdeg:
12 st digestivekex
75 g smält smör

Fyllning:
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
250 g hallon
200 g färskost
färska bär och citronmeliss till garnering, ev riven choklad

Kör kexen och smöret i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
Ta upp gelatinbladen och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
Mixa hallonen med stavmixer eller i matberedare till en puré. Rör ner färskost, vaniljsocker och puré i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.


Servera med färska bär.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.