Italienska mandelskorpor med choklad och flingsalt

Ingredienser
ca 40 skorpor – fast gör dubbel sats när du ändå håller på … 😉
100 g sötmandlar
50 g mörk choklad
100 g smör
1 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
och om du vill lite flingsalt på toppen

Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka mandeln och chokladen grovt.


Kör smör och socker smidigt gärna med elvisp.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa emellan.
Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Vänd ner i smörblandningen.
Tillsätt mandel och choklad.
Häll upp degen på bakbord och dela i tre delar.


Rulla varje del till en rulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Om du vill strö över lite flingsalt.


Grädda i 12 minuter.
Låt svalna lite grann och skär sedan i sneda skorpor.


Lägg upp skorporna på snittsidan och torka i 75 grader i ca 1 h eller tills de är helt torra. Låt svalna och förvara i en burk med tätslutande lock. Goda till kaffet eller varför inte ett glas rött.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.