Kanelbulledrömmar

ca 20 st
50 gram rumsvarmt smör
0,5 dl rapsolja
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
0,5 tsk hjorthornssalt
2,5 dl vetemjöl

Garnering:
pärlsocker

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa smör, olja, strö- och vaniljsocker pösigt med elvisp. Blanda ihop kanel, hjorthornssalt och vetemjöl i en skål. Rör ner det i smörblandningen. Blanda snabbt ihop allt till en deg.
Rulla ca 20 bollar av degen. Doppa ovansidan på bollarna i en skål med pärlsocker.
Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.

Kanelbulledrömmar på väg in i ugnen.

Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på plåten.

Recept från tidningen Hembakat.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.