Kladdkaka i samarbete med C/O Home

Här kommer recept på kladdkakorna som jag gjorde i samband med C/O Homes inspirationskväll.

Barnkalasvarianten med gelehallongrädde

Kladdkaka:
100 gram smör
2 ägg
2,5 dl socker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1,5 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader
Smörj en form med löstagbar botten. Min var 20 cm i diameter.
Smält smöret och låt det svalna något.
Blanda alla övriga ingredienser i en bunke.
Addera smöret och rör ihop till en smet.
Baka i ca 15 -20 minuter. Den ska vara lite dallrig när du tar ut den så att den sen när den svalnar fortfarande är lite kladdig.
Låt kakan svalna något innan du tar ut den ur formen. Låt den sen svalna helt.

Hallongrädde:
60 gram geléhallon
3 dl grädde
Eventuellt rosa hushållsfärg

Lägg grädde och geléhallon i en kastrull.
Låt geléhallonen smälta i grädden. Se till att det inte kokar.
Tillsätt lite rosa hushållsfärg om du vill ha grädden mer rosa än den blir.
Lägg i en bunke och täck med plast. Låt den bli riktigt kall i kylen. Det tar minst 4-5 timmar.
Vispa upp grädden med en elvisp.
Spritsa önskat mönster på kladdkakan.

Kladdkaka med riesengrädde

Kladdkaka
150 gram smör
100 g mörk choklad, 70%
2 ägg, rumstempererade
140 g strösocker
75 g farinsocker
3 g salt
80 g vetemjöl

Sätt ugnen på 180 grader och smörj formen.
Smält smöret i en kastrull och lägg sedan i chokladen, hackad i mindre bitar.
I en annan skål, vispa ägg, socker och farinsocker lite lätt.
Blanda med smör och choklad och rör till sist ner mjöl och salt.
Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 20 minuter.
Ta ut kakan och låt den svalna.

Riesengrädde
3 dl vispgrädde
120 gram riesenkolor

Lägg grädde och kolor i en kastrull och värm försiktigt tills alla kolor har smält.
Häll över i en bunke, lägg plastfolie tätt intill och ställ in i kylen för att svalna helt.
Vispa som vanlig grädde och spritsa på kladdkakan.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.