Kladdkakekakor

Kladdkaka och småkaka i ett.
ca 12 st
225 gram mörk choklad, 60-70 procent
60 gram smör
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 stora ägg
2 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
om du vill ha i chokladknappar, nötter, marshmallows, nonstop, krossad marianne eller annan smaksättare

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret över ett vattenbad.


Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Vispa ägg, farinsocker och vaniljsocker vitt och pösigt i en annan bunke.


Vispa ner den smälta chokladen och smöret i äggblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa tills allt går ihop.


Ställ smeten i frysen i 30 minuter.
Forma degen till 10-12 bollar med hjälpa av en glasskopa, ca 4-5 cm i diameter, eller med hjälp av två skedar. Lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper.


Grädda kakorna mitt i ugnen i 9-12 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

Recept från tidningen Hembakat.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.