Lussesnittar

Om du vill ha smaken av lussebullar men inte riktigt hinner är dessa kakor det perfekta substitutet.

Lussesnittkakor
100 g smör
1 dl socker
1 msk sirap
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl mjöl
1 pkt saffran
russin efter smak
pärlsocker

Vispa rumsvarmt smör med saffran, sirap och socker tills det blir riktigt gult och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem. Blanda till en smidig deg och tillsätt russinen. (Eftersom jag har en son som inte tycker om russin, gjorde jag halva degen med russin och den andra russinfri.) Dela degen i 2 delar och forma 2 avlånga korvar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och tryck till med gaffel. Strö över pärlsocker.

Grädda i 175 C ca 10-12 minuter. Ta ut plåten och skär kakorna på snedden medan de fortfarande är varma. Låt kallna.

Copyright © Café Salt 2020 • All rights reserved.